Gastic bypass

Gå effektivt ned i vægt - uden for mange bivirkninger!

Gastic Bypass er den mest veldokumenterede og mest effektive vægttabsoperation der findes idag.

Nu findes der en forbedret og lige så effektiv metode - uden mange af de bivirkninger, en traditionel Gastric Bypass (Roux-en-Y) - nemlig en Mini gastric Bypass - eller en Long Loop Gastro-Jejunostomy.

Denne forholdsvis nye, men dog meget veldokumenterede operation, kombinerer simplethen alle de fordele en traditoinel GBY giver, samtidig med en meget hurtigere restitution. Patienter der får denne operation kan udskrives bare 24 timer efter operationen- og med et minimunm af ubehag.

Ved en gastic bypass foretages to forskellige indgreb:

 • Mavesækken.
  Størrelsen af maven reduceres med næsten 90%*, derfor formindskes patientens evne til at spise store mængder væsentligt, og patienten føler sig mæt tidligere.

 • Tyndtarmen.
  Normalt passerer føden fra mavesækken ind i tyndtarmen, som absorberer større andel af næringsstoffer såvel som kalorier. Den resterende fødevarer passerer yderligere ind i tyktarmen. Under operationen, forbindes der den reducerede mavesæk direkte til den midterste del af tyndtarmen, således at omgå resterende gastriske legeme og den øvre del af tyndtarmen (duodenum). Fremgangsmåden forkorter "stien" af føden gennem mavetarmkanalen, og derfor absorberes der mindre mængde.
Denne operation udføres i fuld narkose ved hjælp af minimalt invasiv laparoskopisk tilgang (kikkertoperation).

Undersøgelser viser, at denne procedure hjælper patienter med at tabe op til 65% til 80% af deres overvægt. Endvidere er signifikant fald i associeret komorbiditeter observeret:

•Korrektion af hyperlipidæmi og forhøjet blodtryk i mere end 70% tilfælde
•Forbedring af obstruktiv søvnapnø
•Korrektion af type II diabetes mellitus i mere end 80% tilfælde
•Inddrivelse fra gastroøsofageal reflukssygdom
•89% fald i den samlede dødelighed

Mulige komplikationer ved gastic bypass

En anastomose er en kirurgisk sammenhæng mellem en tarm og en mavesæk eller mellem to tarm dele ved hjælp af specielle hæfteklammer eller suturer.
På grund af uhensigtsmæssig heling af disse forbindelser, er følgende komplikationer mulige:

 • 1
  Anastomoselækage. Dette forårsager lækage af fluidum fra mavetarmkanalen ind i bughulen og efterfølgende infektion. Sådanne komplikationer opstår i 2% tilfælde, mere ofte i området af mavetarmkanalen anastomose. Anastomoselækage behandles normalt med antibiotika. Imidlertid kan yderligere operation være nødvendig.
 • 2
  Anastomotisk forsnævring. Under helingsprocessen af anastomosen, dannes der et arvæv i dette område. Det normalt dæmpes og kun lidt indsnævrer diameteren af den berørte del af mave-tarmkanalen. Men i nogle tilfælde omfattende ardannelse kan indsnævre tarmens diameter væsentligt og endog forstyrre passage af flydende materialer. Denne betingelse kan korrigeres ved en gastro-endoskopisk procedure, hvor forsnævringen er forstørret ved hjælp af en speciel ballon.
 • 3
  Sårdannelse ved anastomose. Forekommer hos 1-16% tilfælde. Sårdannelse er forårsaget af utilstrækkelig cirkulation af anastomose, spænding, øget gastrisk surhedsgrad, rygning, brug af ikke-steroidiske anti-inflammatoriske lægemidler. Denne betingelse er behandlet konservativt – med medicin og særlig diæt.
 • 4
  Gastrisk dumpning syndrom. Hvis mange kulhydrater indtages, passerer de direkte ind i tyndtarmen. Efterfølgende udskiller organismen store mængder væske i tarmen af fortyndede store sukkerarter. Patienten kan derfor føle unormalt hjertebanken, koldsved, mærkelige fornemmelser i maven og angst. En sådan tilstand kan vare i op til 45 minutter og er ofte ledsaget af diarré.
 • 5
  Mangel på bestemte næringsstoffer, mineraler og vitaminer. For at undgå sådanne komplikationer, velafbalanceret ernæring og kosttilskud er stærkt anbefalet før operationen. Hyperparathyroidisme kan udvikles på grund af utilstrækkelig absorption af calcium. Operationen foretages under fuld narkose og tager typisk 2 timer.

Hvad kan du forvente efter operationen

 • Men for at opnå et bestemt mål er det ikke nok kun at have en operation. Det er derfor meget vigtigt, før og efter den kirurgiske behandling, at patienter uddannes og informeres udførligt om operationen, komplikationer, prognoser og resultater. Typisk gennemgår de også rådgivning med diætister og kirurger. De får kendskab til psykosociale problemer og de nødvendige præ-kirurgiske og post-kirurgiske adfærdsændringer.

  • Kost.
   Den vigtigste og ofte sværeste ændring i livsstil for patienterne er diæt. Den nye gastrointestinale anatomi skabt af kirurger er designet til at rumme kun små mængder mad. Derfor er patienter nødt til at ændre deres måltiders portionsstørrelser. Tilmed kræver den nye mave-tarmkanal nogle ændringer i fordøjelse og næringsoptagelse. Det er derfor måltider bør være rige på protein, fibre, vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer og regelmæssig overvågning af indtag af jern og B12 vitamin samt regelmæssige blodprøver anbefales.
  • Fysisk aktivitet
   Ud over anbefalinger om kostændringer, skal øvelser blive en rutinemæssig del af patienternes liv efter operationen. Det hjælper med at reducere vægten og risikoen for hjertesygdomme, slagtilfælde, type 2 diabetes, forhøjet blodtryk og tyktarmskræft, som normalt opstår sammen med fedme. Hertil kommer, at muskler og led efter langvarig fedme kan være beskadigede. Det er grunden til, fysioterapeuter bør instruere, overvåge og uddanne patienterne om vigtigheden af motion, herunder type, frekvens og intensitet af aktivitet for kondition, muskelstyrke og udholdenhed.

Priser

Mini Gastric Bypass (Long Loop Gastro-Jejunostomy)

Med i prisen hører:

 • Forundersøgelse
 • Narkose/bedøvelse
 • Alle laboratorietest og blodprøver
 • Medicin
 • 3 nætter på klinik inkl. fuld forplejning
 • Efterkontrol inden hjemrejsePris 46.500 DKK

Før og efter