Ansigtsløft

Skru tiden tilbage.
En ansigtsløftning er en operation, der kræver præcision og opmærksomhed på detaljerne, derfor skal kirurgen være meget erfaren og engageret.
En vellykket operation bringer foryngelse, selvtillid og perfekt udseende. Ansigtsløftnings operation er rettet mod forskellige problemer såsom rynker eller slap hud.
Det kan også omfatte øjenbryns-løft, øjenlågs-operation eller en hudbehandling med laser.

Der findes mange forskellige teknikker til ansigtsløft, såvel som der findes små og store løft - og løft af specifikke dele af ansigtet.

Kirurgerne på klinikken mesterer alle former for teknikker, og det er derfor en god ide, hvis proceduren og metoden aftales individuelt med kirurgen.
Baseret på fotokonsultation vil kirurgen komme med et indledende forslag, som så enten bekræftes eller uddybes når du kommer til forundersøgelse på selve klinikken.

Du skal være opmærksom på, at en ansigtsløftning ikke hjælper på rynker rundt om munden eller furer mellem næse og mund. Her er der andre metoder, der er langt mere effektive. Kontakt os hvis du vil vide mere.


Sådan foregår operationen

 • 1
  Operationen foretages under fuld narkose og tager typisk mellem 2 og 4 timer.

 • 2
  Efter snittet begynder kirurgen at omforme ansigtet, returnere muskler i deres sædvanlige position, formindske fedtindholdet og endeligt drapere over ansigtets nye fundament af med huden.

 • 3
  Efter snittet begynder kirurgen at omforme ansigtet, returnere muskler i deres sædvanlige position, formindske fedtindholdet og endeligt drapere over ansigtets nye fundament af med huden.

 • 4
  I visse tilfælde foretages fedtsugning af hals og kæberand.

Forskellige teknikker

Der findes mange forskellige typer af ansigtsløftnings teknikker. De fleste af dem er modifikationer af den traditionelle ansigtsløftning. Den væsentligste forskel, ansigtsløftnings teknikker imellem, er det korrigerende område, som kan omfatte huden i hele ansigtet og på halsen eller bare nogle bestemte afsnit.

Traditionelt ansigtsløft
Traditionelt ansigtsløft omfatter hud korrektion på ansigt og hals. Først gør kirurgen et indsnit. Den mest væsentlige indsnit begynder i den temporale område og kurver i hårgrænsen, fortsætter ned af de naturlige konturer foran øret, og vender derefter mod bagsiden af øret, tæt forbi øreflippen. Et ekstra snit bliver lagt under hagen. Når indsnittene er færdige, er huden adskilt fra muskler og andre underliggende dybere væv ved hjælp af en skalpel. Så strammer kirurgen de underliggende muskler. Efter dette, er den adskilte hud trukket og genetableret. Den overskydende hud fjernes. Endelig er indsnittene lukket med opløselige sting.

Mini-ansigtsløft
Den eneste forskel mellem den traditionelle ansigtsløftning og mini-ansigtsløftning er, at sidstnævnte ikke omfatter løft af halsskindet.
Denne type procedure er almindeligt anbefalet til dem, der har:

 • dybe nasolabiale folder - folden mellem næsen og det ydre hjørne af munden;
 • bovsnitte – overskydende hud, som hænger under kæben;
 • andre posende strukturer af ansigtshuden;
 • når huden på halsen er stadig velformet.
MACS ansigtsløft
MACS ansigtsløftning - eller Minimal Access Cranial Suspension lift - korrigerer posede ansigtstræk gennem et kort, minimalt indsnit som løftes lodret. Snittet er begrænset til hudfolden foran øret og følger den tynde streg under tindingerne. Snittets zig-zag mønster gør at arret går i et med hårgrænsen. Afhængigt af patienternes behov, er to eller tre sting vævet ind i det dybe ansigtsvæv for at opnå bevarelse af ansigtstræk.

SMAS ansigtsløft
Navnet SMAS står for Superficial Musculo Aponeurotic System. SMAS er et kontinuerlig fibromusculart lag, som sammenfletter musklerne ansvarlige for ansigtsudtryk. Dette system holder kinder og ansigtsmuskler i deres normale position. Men naturlige aldringsprocesser svækker SMAS og får ansigtets strukturer til at synke. Derfor er den vigtigste forskel mellem de traditionelle ansigtsløftninger og SMAS ansigtsløftning, at i løbet af SMAS er hele lag af muskler og ledbånd forhøjet og sikret, mens det i den traditionelle procedure kun er huden og nogle underliggende væv der korrigeres.

Dybplans ansigtsløft Denne type svarer til SMAS ansigtsløft. Forskellen ligger i, at kirurgen i denne type ansigtsløftning dissekerer til et dybere plan af ansigtets væv. Dybere muskel lag adskilles før de genindsættes. Denne teknik giver et mere naturligt, langvarigt resultat, men det er mere risikabelt og teknisk mere kompliceret end de traditionelle eller SMAS ansigtsløftning teknikker.

Subperiosteal ansigtsløft
I denne teknik er ansigtets muskler løsrevet fra ansigtets knogler før de bliver genindsatte. Mange kirurger bestrider, at denne teknik giver betydelige fordele. Indlysende argumenter er at denne teknik er yderst risikabelt og relateret til en høj risiko for alvorlige komplikationer.

Medium-ansigtsløft
Denne type af ansigtsløftning er perfekt for dem, der kun har dybe nasolabiale folder, og (eller) hængende kinder. Nogle gange er det kaldes en kind-løft. Denne type er mindre drastisk end traditionel ansigtsløftning. Indsnittet er mindre og er lagt i munden eller gennem det nedre øjenlåg.

S-ansigtsløft
Hvis personen er utilfreds med hans eller hendes hals hud, er denne type af ansigtsløftning optimal. Halsen hud er trukket mod øreflipperne. derefter det overskydende af huden fjernes gennem et S-formet indsnit foran øret.

Trådløft, kirurgiløs ansigtsløft
Denne teknik er passende for de mennesker, hvis ansigtshud har minimale tegn på ældning. I denne teknik løftes huden og fastgøres med ikke-absorberbare sting som sys under huden gennem små indsnit beliggende på hårgrænsen. Det er en temmelig ny teknik, der repræsenterer en minimalt invasiv kirurgi. Hvis der ikke er meget overflødig ansigtshud, kan resultaterne være meget bemærkelsesværdige. Men hvis der er en masse af overskydende hud, er den traditionelle metode anbefalet.
Der er mange lignende typer af denne ansigtsløftning, fordi der med den stigende popularitet af denne procedure har været anledning til flere og flere ændringer og videreudviklinger af grundlæggende teknikker.

Hvad kan du forvente efter operationen

  • Bandager og dræn fjernes normalt efter et døgn
  • Rehabilitering i sengen i 2-3 dage anbefales også.
  • Efter operationen er det nødvendigt at bære en speciel bandage i 2 uger.
  • Stingene fjernes efter omkring 12 dage.Dette gøres hos din egen læge
  • Huden på kinderne og evt. halsen forbliver hævet og misfarvet i 2-3 uger efter operationen
  • De fleste er i stand til at genoptage deres almindelige daglige aktiviteter efter 2-3 uger
  • Hård fysisk aktivitet bør ikke foretages før tidligt 4 uger efter operation
  • Du kan først se det endelige resultat efter operationen efter ca. 4 måneder, når hævelsen er faldet

Priser

Ansigtsløft, nedre

Ansigtsløft og hals, almindeligt
(midt og nedre ansigt samt hals)


Ansigtsløft og hals, stort
(nedre, midt og pande samt hals)

Pris fra 27.000* DKK

Pris fra 34.000* DKK

Pris fra 40.000* DKK

*Med i prisen hører:
 • Forundersøgelse
 • Narkose/bedøvelse
 • Alle laboratorietest og blodprøver
 • Medicin
 • Efterkontrol inden hjemrejse
 • Inkl. støttebandager
 • 1-2 nætter på klinik inkl. fuld forplejning

Før og efter